Menü    
    Pályázat

Az Unicon Zrt. kapacitásbővítő beruházása a konfekcionált textiláru gyártáshoz szükséges eszközbeszerzés támogatásával.

  • a kedvezményezett neve: UNICON Ruházati és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • a szerződött támogatás összege:
    10 261 980 Ft
  • visszatérítendő hitel összege: 10 296 187 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 30 %
  • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés), 2019.02.28
  • projekt azonosító száma. GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00801

A projekt tartalmának bemutatása

Az UNICON Ruházati és Szolgáltató Zrt. 100% magyar magántulajdonban lévő közepes nagyságú ruhaipari társaság. Fő profilunk az elmúlt években a női felsőruházati termékek gyártásáról mára bútorhuzatok gyártására változott.

Telephelyünk Békéscsabán kívül Orosházán működik.
Konfekció gyártásban elsősorban a német, a holland, a francia piacra dolgoztunk Európa jelentős divatcégei számára. Termékskálánkat a női felsőruházat gyártása, elsősorban a szoknya, blézer jellemezte, de ezek mellett gyártottunk nadrágokat, blúzokat, ruhákat is.

Négy évtizedes múlttal rendelkezünk kooperáció bérmunka kapcsolat terén.

A ruhaipar európai helyzetének romlása, jövedelmezőségének csökkenése, a költségek növekedése 2003-ban profilbővítésre sarkallta cégünket. Olasz megrendelésre bútorhuzatok gyártásával kezdtünk foglalkozni, mely cég az évek folyamán a legjelentősebb bérmunkáltató partnerünkké vált.

A jelen projekt célja, hogy a vállalkozásunk versenyképességét tovább növeljük. Ennek érdekében a bútorhuzatok gyártására 1 db Lectra Vector Furniture Q25 automata vágóberendezést kívánunk beszerezni, valamint a gyártással kapcsolatos költségeink racionalizálására 55,44 kW névleges teljesítményű napelemes rendszert telepítünk, mely éves szinten előre láthatólag 60 900 kW villamos áram termelését fogja lehetővé tenni.

A vállalkozásunk célja, hogy a bútorhuzat üzletágunkat tovább erősítsük, a megújuló energia hasznosításával a gyártási költségeinket racionalizáljuk, versenyképességünk megőrzése érdekében.